افسردگی چیست؟
اختلال افسردگی اساسی یک اختلال روانی شایع و جدی است که بر احساس، تفکر، عمل و درک شما از جهان تأثیر منفی می گذارد(منبع). این اختلال باعث احساس غم و اندوه مداوم و تغییر در نحوه تفکر، خواب، غذا خوردن و عمل شما می شود(منبع). طبق یک نظرسنجی ملی در سال 2023، تقریباً از هر ده بزرگسال (29٪) سه نفر در مقطعی از زندگی خود مبتلا به افسردگی تشخیص داده شده اند(منبع).
این اختلال با تغییرات خلقی و احساسات عادی در مورد زندگی روزمره متفاوت است. این می تواند همه جنبه های زندگی از جمله روابط با خانواده، دوستان و جامعه را تحت تاثیر قرار دهد. افسردگی ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد اما زنان بیشتر از مردان به افسردگی مبتلا می شوند(منبع).
تشخیص و درمان
علائم افسردگی و بی حوصلگی
اگر برخی از علائم و نشانههای زیر را در اکثر اوقات روز، تقریباً هر روز، حداقل به مدت ۲ هفته تجربه کردهاید، ممکن است افسردگی داشته باشید:
- حالت غمگین، مضطرب یا “تهی” مداوم
- احساس ناامیدی یا بدبینی؛
- احساس تحریک پذیری، سرخوردگی یا بی قراری؛
- احساس گناه، بی ارزشی یا درماندگی؛
- علاقه یا لذت به سرگرمی ها و فعالیت هااز دست می دهید؛
- خستگی، کمبود انرژی، یا احساس کند شدن؛
- مشکل در تمرکز، به خاطر سپردن یا تصمیم گیری؛
- مشکل در خوابیدن، صبح زود بیدار شدن یا پرخوابی؛
- تغییر در اشتها یا تغییر وزن برنامه ریزی نشده؛
- درد فیزیکی، سردرد، گرفتگی عضلات یا مشکلات گوارشی بدون علت فیزیکی مشخص که با درمان از بین نمیروند؛
- افکار مرگ یا خودکشی یا اقدام به خودکشی(منبع)
بی حوصلگی اغلب شامل احساس این است که وظایف شما بی فایده هستند و چالش برانگیز نیستند. اگر احساس میکنید مجبور به انجام فعالیتهایی هستید که هدفی را دنبال نمیکنند یا اهداف بی معنی دارند، به احتمال زیاد احساسات منفی نسبت به وظایف خود دارید.
بی حوصلگی مبتنی بر توجه است. کسی که احساس بی حوصلگی می کند ممکن است احساس تحریک نداشته باشد. ممکن است احساس کنید که دیده نشده اید و قادر به احساس ارتباط با محیط اطراف خود نباشید. بی حوصلگی می تواند به دو صورت ظاهر شود: بی حالی (احساس خستگی) یا بی قراری (احساس تحریک پذیری)(منبع).
تست علائم افسردگی با نقشه مغزی
افسردگی یک حالت گذرا از خلق پایین نیست، این یک حالت روانی است که در آن عملکرد کلی ذهنی بدتر می شود، که شامل فرآیند احساس غم و اندوه، تفکر منفی، عدم انگیزه یا علاقه، تغییرات ناگهانی در رفتار و خواب، کاهش فعالیت بدنی و بسیاری موارد دیگر است.
افسردگی با کمبود انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین همراه است این کمبودها اثرات متفاوتی بر فعالیت مغز دارد که در EEG یا QEEGمنعکس می شود(منبع).
تعداد قابل توجهی از مطالعات الکتروانسفالوگرام کمی (QEEG) نشان می دهد که افزایش فعالیت های طیفی بیماران مبتلا به اختلال افسردگی را از افراد کنترل متمایز می کند(منبع). این روش آغاز یک تشخیص دقیق برای درمان قطعی افسردگی می باشد.
برای مطالب بیشتر :